Joomla modulok

Drupal, Joomla, e107, stb rendszerekkel kapcsolatos kérdések, problémák

Re: Joomla modulok

HozzászólásSzerző: iArgue Dátum: 2009.07.30. 22:52

tbence3 írta:Szia!

Itt találsz egy jó kis összefoglalást pár alap dologról, köztük az abszolút, relatív címzésről is.

http://www.biboi-heviz.sulinet.hu/info/ ... /index.htm

Google a barátod!

Tény hogy amint látszik keverem az abszolút hivatkozást a relatívval.
Kibaszottul fáradt vagyok ehhez, egész este majd az éjszakába nyúlva azon voltam hogy fölerőszakoljam a Joomla csomagot a szerverre, a tetű lassú mobilinterneten keresztül, h majdnem agyfaszt kaptam.

És elmondom, h kurvára nincs rendjén, h ezt most Nekem ide beböfögted.
Ha már vetted a fáradságot akkor legközelebb olvasd végig amit írtam és azután lökd ide a nagy tudású hozzászólásodat, v inkább ne is válaszolj egyáltalán!

Köszönöm a semmit!

Amúgy a helyes és igényes válasz az lett volna a kérdésemre, h ahhoz, h elindítsam Joomla telepítést, és Ha a webgyökérbe töltöttem fel akkor előbb a
http : // www . [sajátoldal]. hu /index.php -t kell beírni címnek, amire egyből megjelenik a cím mellett és vele együtt a "/installation/index.php".
Természetesen, hisz nincs is külön olyan könyvtár amely Joomla nevet kapta volna és amiért kiadta a 404 hibakódot.

További szép napot!
iArgue

HozzászólásSzerző: tbence3 Dátum: 2009.07.31. 05:49

Helló!

Szerintem nagyon gyorsan felejtsd el itt ezen a forumon ezt a hangnemet. Válaszolt egyáltalán valaki is a kérdésedre? Vette másvalaki a fáradtságot, hogy segítsen? Mert én úgy látom, hogy nem. A többség általában ezt úgy szokta csinálni, hogy MEGKÖSZÖNI és a végére oda írja, hogy nem pontosan erre gondoltam hanem...
De ez csak egy kulturált formájú hozzászólás rész lehet. Egyébként, mit tehetek én arról, hogy mennyire van tetű lassú neted? Közöm nincs hozzá ezért ne is rajtam töltsd le a dühödet.

Gondoltam átnézed amit feltöltesz nem? Jól mondtad, van benne egy install file/mappa. Számomsra egyértelmű, hogy azzal kell telepíteni nem pedig pl a date függvények fájljával. Ha már van domain-ed akkor illik hozzá tudni pár alap dolgot. Hivatkozások, mappán belül, kívül stb... Ami látom nálad hiányzik.
Kicsit gondolkozzál mielőtt egy kérdést teszel fel!

Neked is további szép napot!
tbence3

HozzászólásSzerző: tbence3 Dátum: 2009.07.31. 13:00

Még annyit, add fűzzek hozzá a hozzászólásodhoz, hogy mit várod el, hogy mi legyen benne a válaszban? Egy kérdésedre választ kaptál. Írtam én a hozzászólásomban valamit is az installálásról? Úgy emlékszem, hogy nem.
Egy jó tanács a későbbiekre: Olvass utána a dolgoknak mielőtt kérdeznél felőle. Szerencsére az emberek többsége utóbbit szokta csinálni.
Jajj és még valamit, ha átolvastad volna ezt a Joomla topicot akkor magad is rátudtál volna jönni (... :roll: ), hogy mit hogy is kell csinálni.
:-]
Üdv!
tbence3

HozzászólásSzerző: hgrg Dátum: 2009.08.01. 00:08

[off]@tbence3:
ne idegeld magad fölöslegesen. Ilyen "ember" -mert a hsz-e színvonala alapján nehezen nevezhető homo sapiens-nek- nem érdemli meg azt sem, hogy írj neki valamit is.Tudod mit érdemel az ilyen "ember"? Azt, hogy szívjon egyedül amíg el nem fárad annyira, hogy vegye a fáradtságot ahhoz, amit minden normális ember megcsinál: 1.OLVAS 2.GONDOLKODIK 3.ÉRTELMEZ 4.LEVONJA A TANULSÁGOT 5. ÖNÁLLÓAN ELKEZDI MEGOLDANI A FELADATOT. (nem pedig elvárja, hogy az ő pontos problémáját, elkövetett baromságait te "találd ki" majd oldd meg helyette.) Aztán még jól le is fikáz, hisz mit képzelsz te, hogy távolról nem oldod meg a gondját (SORRRY DE:értsd törlöd ki a szaros seggét helyette)
Komolyan. Mennyi idős "emberek" ezek akik ennyire elterjedtek a neten? vagy hirtelen a látszólagos "anonimitás"-tól zakkant meg mindenki? Egyszerűen ép ésszel fel nem foghatom, hogy miért várnak el egy 0-24 supportot ingyé', gondolatolvasással....
Minden segítő embernek örök hála és kitartás, azon humanoidoknak akik a fentebb olvasható hangnemben "köszönik meg" mások munkáját pedig azt üzenem, hogy ha eddig nem sült le a pofájukról a bőr, akkor tiltsák le a netkapcsolatukat, kapcsolják ki gépüket és jelentkezzenek közel 10év letöltendőre vagy ha nem lehet hát legalább ingyen WCpucolásra napi 16órában egy éven keresztül.
Elnézést a "nem kicsit" indulatos levélért(több nem lesz ígérem) de kezdek abszolut kiakadni(word-press.hu fórumán már el is ragadott a hév) a hasonló "humanood"októl...
[/off]
hgrg

HozzászólásSzerző: tbence3 Dátum: 2009.08.01. 08:09

[OFF]
Köszönöm szépen támogató szavaidat :-]
Nah igen, sajnos nagyon sok ilyen van pl a hobbielektronika forumon is...
[OFF]

Üdv!
tbence3

HozzászólásSzerző: iArgue Dátum: 2009.08.01. 10:28

Szervusztok!

hgrg írta:[off]@tbence3:
ne idegeld magad fölöslegesen. Ilyen "ember" -mert a hsz-e színvonala alapján nehezen nevezhető homo sapiens-nek- nem érdemli meg azt sem, hogy írj neki valamit is.Tudod mit érdemel az ilyen "ember"? Azt, hogy szívjon egyedül amíg el nem fárad annyira, hogy vegye a fáradtságot ahhoz, amit minden normális ember megcsinál: 1.OLVAS 2.GONDOLKODIK 3.ÉRTELMEZ 4.LEVONJA A TANULSÁGOT 5. ÖNÁLLÓAN ELKEZDI MEGOLDANI A FELADATOT. (nem pedig elvárja, hogy az ő pontos problémáját, elkövetett baromságait te "találd ki" majd oldd meg helyette.) Aztán még jól le is fikáz, hisz mit képzelsz te, hogy távolról nem oldod meg a gondját (SORRRY DE:értsd törlöd ki a szaros seggét helyette)
Komolyan. Mennyi idős "emberek" ezek akik ennyire elterjedtek a neten? vagy hirtelen a látszólagos "anonimitás"-tól zakkant meg mindenki? Egyszerűen ép ésszel fel nem foghatom, hogy miért várnak el egy 0-24 supportot ingyé', gondolatolvasással....
Minden segítő embernek örök hála és kitartás, azon humanoidoknak akik a fentebb olvasható hangnemben "köszönik meg" mások munkáját pedig azt üzenem, hogy ha eddig nem sült le a pofájukról a bőr, akkor tiltsák le a netkapcsolatukat, kapcsolják ki gépüket és jelentkezzenek közel 10év letöltendőre vagy ha nem lehet hát legalább ingyen WCpucolásra napi 16órában egy éven keresztül.
Elnézést a "nem kicsit" indulatos levélért(több nem lesz ígérem) de kezdek abszolut kiakadni(word-press.hu fórumán már el is ragadott a hév) a hasonló "humanood"októl...
[/off]

Meg is oldottam, köszönöm Neked is az off topic hozzászólásod amiben sértegetsz kiállva a barátod mellett. Valóban meg is érdemlem, evolúciós zsákutca vagyok aki be se tudja kapcsolni a számítógépét.
Nem kértem h találja ki a Bence, h mit akarok, de ha már erről van szó akkor a korrekt az lett volna, ha ....Én egyáltalán nem teszek fel kérdéseket itt a fórumban
Mennyi telepatikus készség szükséges ahhoz, h értelmezze egészében a hozzászólásomat?! Sztem semmi.
Igaz a reakcióm nem volt túl kedves. Engem csak a "Google a barátod!" mondat indította el bennem azt az érzést amitől felháborodtam, mert; ha nem a google-t használtam volna el se találtam volna a hozzátok, még ha közvetetten is. A részéről inkább egy kioktató hozzászólásként volt olvasható.
Nekem is hasonló lett volna a reakcióm az előző - saját - hozzászólásomra, igaz talán stílusosabb formában, de Tőled nem kérek elnézést, nem téged illet meg.

tbence3 írta:Még annyit, add fűzzek hozzá a hozzászólásodhoz, hogy mit várod el, hogy mi legyen benne a válaszban? Egy kérdésedre választ kaptál. Írtam én a hozzászólásomban valamit is az installálásról? Úgy emlékszem, hogy nem.
Egy jó tanács a későbbiekre: Olvass utána a dolgoknak mielőtt kérdeznél felőle. Szerencsére az emberek többsége utóbbit szokta csinálni.
Jajj és még valamit, ha átolvastad volna ezt a Joomla topicot akkor magad is rátudtál volna jönni (... :roll: ), hogy mit hogy is kell csinálni.
:-]
Üdv!

Érdekes lehet a memóriád, de itt most nem az értelmi teljesítő képességed a lényeg, hanem talán az "angol tudásod" fitogtatása! Én ugyanis emlékszem arra, h mit írtam. Telepítésre kérdeztem rá. De az elnézés kérésem Neked szánom.

tbence3 írta:Helló!

Szerintem nagyon gyorsan felejtsd el itt ezen a forumon ezt a hangnemet. Válaszolt egyáltalán valaki is a kérdésedre? Vette másvalaki a fáradtságot, hogy segítsen? Mert én úgy látom, hogy nem. A többség általában ezt úgy szokta csinálni, hogy MEGKÖSZÖNI és a végére oda írja, hogy nem pontosan erre gondoltam hanem...
De ez csak egy kulturált formájú hozzászólás rész lehet. Egyébként, mit tehetek én arról, hogy mennyire van tetű lassú neted? Közöm nincs hozzá ezért ne is rajtam töltsd le a dühödet.

Gondoltam átnézed amit feltöltesz nem? Jól mondtad, van benne egy install file/mappa. Számomsra egyértelmű, hogy azzal kell telepíteni nem pedig pl a date függvények fájljával. Ha már van domain-ed akkor illik hozzá tudni pár alap dolgot. Hivatkozások, mappán belül, kívül stb... Ami látom nálad hiányzik.
Kicsit gondolkozzál mielőtt egy kérdést teszel fel!

Neked is további szép napot!

Egyébként azzal a szándékkal tettem fel a kérdéseim, h másnak is egyértelművé váljon, és bekerüljön a közös tudásbázisba, h ne csak egy szúk réteg kezében legyen a tudás, kirekesztve másokat, akiknek esetleg lenne egy álma, h nagyot alkosson. Rendben, már ki is zárható, h mezei felhasználok fogjanak egy Joomla felhúzásának, amikor még a könyvtárakra való hivatkozást sem ismerik. Lehet, h én ezek után mezei felhasználónak tűnők, de nem tudom miért gondoltad, h én azt kérdeztem, h mi a relatív hivatkozás. Köszönöm, tudom. De ha nem a teljes elérés útvonal viszonylatában nézzük könyvár helyét akkor meg megint nekem lenne igazam.
Elnézést még egyszer!

Üdv!
iArgue

HozzászólásSzerző: iArgue Dátum: 2009.08.02. 00:46

Kedves NEXTadmin!

Kérem legyen szíves engem ebből a fórumból a hozzászólásaimmal együtt kitörölni!
Előre is köszönöm.

Tisztelettel, iArgue
iArgue

HozzászólásSzerző: hgrg Dátum: 2009.08.03. 02:14

iArgue írta:Meg is oldottam...

Örülünk, ezért van a fórum..
iArgue írta:köszönöm Neked is az off topic hozzászólásod amiben sértegetsz kiállva a barátod mellett. Valóban meg is érdemlem, evolúciós zsákutca vagyok aki be se tudja kapcsolni a számítógépét.

Enyhén ironikus hangvételű szövegedre a következőt mondanám:
kiborultam a korábbi hszed hangnemétől. Szerintem nem sértegettelek, hanem bár sarkítva, de a nagyon közeli múltban tapasztaltakat összegeztem. Undorítómód provokatív/beszólós voltam? Valóban. De talán egy hasonló hangnem feltűnik.. ezt a célt azt hiszem elértem.
iArgue írta:Igaz a reakcióm nem volt túl kedves. Engem csak a "Google a barátod!" mondat indította el bennem azt az érzést amitől felháborodtam, mert; ha nem a google-t használtam volna el se találtam volna a hozzátok, még ha közvetetten is. A részéről inkább egy kioktató hozzászólásként volt olvasható.

Google a barátod. Fórumokon rengetegszer olvashatod. Fölösleges kiakadni tőle. Annyit jelent, hogy már -akár egyetlen ember is- rengetegszer leírta. Google-el rálelhetsz a megoldásra. Minek töltse az idejét feleslegesen azzal hogy beírja még egyszer(általában sokadszor)/megkeresi a pontos urlt vagy akármi, amikor más agymozgató kérdések megválaszolására is fordíthatná az idejét
iArgue írta:Nekem is hasonló lett volna a reakcióm az előző - saját - hozzászólásomra, igaz talán stílusosabb formában, de Tőled nem kérek elnézést, nem téged illet meg.

Stílusosabb formában? Meglehet. Nekem az első és legfontosabb a hatékonyság volt, úgy látom bejött. Sajnos tőlem idő szűkében csak ennyi tellett.
Abszolút igazad van. Engem "nem illet" meg elnézéskérés. Nem is beszéltem semmi ilyesmiről :) örülök, hogy újraolvastad a saját hszed, ez volt vele az össz célom.
iArgue írta:Kedves NEXTadmin!
Kérem legyen szíves engem ebből a fórumból a hozzászólásaimmal együtt kitörölni!
Előre is köszönöm.
Tisztelettel, iArgue

Ennek pedig nincs értelme. Indulatos hozzászólást írtam neked, igaz. De csak azért, hogy feltűnjön a korábbi kifejezésmódod. Nincs értelme megsértődni("ugyse segítenek"). Gyere és fórumozz, segíts másoknak ha tudsz.
hgrg

HozzászólásSzerző: iArgue Dátum: 2009.08.03. 13:41

hgrg írta:................ Minek töltse az idejét feleslegesen azzal hogy beírja még egyszer(általában sokadszor)/megkeresi a pontos urlt vagy akármi, amikor más agymozgató kérdések megválaszolására is fordíthatná az idejét.

Tehát, biztos h legalább annyira fáradt volt a Bence, ha nem is annyira mint én, h miután elolvasta az első kérdésem beilesztett egy urlt címet, feltételezhetően a google találatai közül, majd mint aki jól végezte a dolgát a második kérdésemig el se jutott... nagy igyekezetében, amikor előre is megköszöntem az illetékesnek.

Egy kicsit kényelmes volt, mint ahogy én is h felraktam ide a kérdésem.
Rendben! Google't használtam a kérdésem megválaszolására?! Nem!

Valójában az összes eddigi fórum mind szócséplések sorozata, és azon személyek gyűjtőhelye akik nem elég önállóak saját erejükre hagyatkozni, és ahogy Te is jól fogalmaztál, kitalált hülyeségeikre keresnek értelmes válaszokat. Eddig egy fórumot sem találtam hasznosnak.
Ami igazán használható az a dokumentáció, az oktatói és referencia anyag amit a fejlesztők adnak közre, nagy munkával;
valamint az IQ, amit L. Ron Hubbard egész jól fogalmazott meg:
"Valami új megtanulásnak a képessége".

Más érvem is lenne, mint az a közhely, h mindenki magából indul ki,
és éppen ezért, inkább elbúcsúzom.
Nem vágyom erre az időpazarlásra!
Ezek után azt aki segítséget kér tőlem elirányítom egy pofás mondattal a Google-ba!

Köszönöm,
Minden jót!
iArgue

HozzászólásSzerző: Richie Dátum: 2010.02.23. 09:23

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy mennyi idő kell, hogy
frissűljön a honlapom, melyet joomla-ra építek, mikor
vaalamilyen beállítást végzek?
Richie

Előző

Vissza: CMS rendszerek